Nässelsoppa

Nässelsoppa:

1 liter vatten
några nypor salt
2 dl sköljda nässlor, för bara två nässlor blir för lite...fniss!
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 dl grädde
1-2buljongtärningar
vitpeppar

Extra vid lust, 1/2 dl vitt vin.

Koka upp hälften av vattnet med salt och tillsätt ca 2 dl nässlor som är sköljd och ansad från hårda grenar.
Sila och spara spadet, hacka nässlor smått.
Gör en liten redning av smör, mjöl och nässelspad samt buljongtärning i en kastrull.
Ha sedan i resten av vattnet och grädden.
Rör ner nässlorna och krydda med vitpeppar.

Serveras gärna med ägghalvor och vitt vin om du vill göra det lite festligt.

Jag tjuvsmakade lite idag, får bli min lunch imorgon.

Vattnet kokar och nässlorna ska i....


Otroligt gott, min första nässelsoppa någonsin och jag är supernöjd.


Naturen har guld att erbjuda;)

Populära inlägg