Mm grötbullar...

Jammi...
Gjord på havregrynsgröt.








Recept ur boken Vårt dagliga bröd.:
En satts havregrynsgröt dv 2 dl havregryn 4,5 dl vatten en nypa salt koka upp och låt stå till dagen efter.
50 gr smält smör
3 dl ljummet vatten
50 gr jäst, torrjäst fungerar bra.
1/2 tsk kummin mortlas med lite flingsalt.
1,3 liter mjöl...kan blanda mjölsortar efter smak tycker jag. Nästa gång ska jag ha i tex. grahamnsmjöl .

Knåda en fin deg och låt den jäsa 45 minuter under bakduk.

Dela degen i tio delar och rulla bollar, låt dem jäsa i 30-40 minuter under bakduk på smörpapper direkt på plåten. 

Pensla med ljummet vatten och strö över lite havregryn.
Grädda i 15-18 minuter på 225°.
Lycka till!

Populära inlägg