Svamp och bär!


Idag plockade jag guld...iväntan på höstkantarellerna.

En del var väldigt stora.







Bra motion!





Fika ute.. hårtbröd med havssalt chiafrön bregott leverpastej och färska hallon från skogen.

När jag kom hem plockade jag 3 dl svartvinbär.
Bakade en kaka men glömde bakpulvret.. fast den blev bra ändå. Vilken tur och ännu bättre om jag delar den på mitten och gör en tårta. 

3 ägg
120 gram rumsvart smör
1 dl lättmjölk 
1,5 dl socker
1,5 tesk bakpulver 
Vetemjöl siktar jag i tills smeten är lite tjockare än sockerkakssmet.

Mosa vinbären och tillsätt socker.

Smöra och ströa formen.
Grädda 25-35 min i ugnen.

Före gräddning

Efter gräddning.. hög ändå perfekt som tårtdelar.







Populära inlägg