Kalljäst deg på ge...


Mitt recept!

1 paket jäst
1 liter vatten
1 nypa salt
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjölspecial
3 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl

Knåda en deg och låt den vila i kylen och kalljäsa tills dagen efter.

Dag två: gör dina bröd och låt dem varmjäsa/rumstemp 45 minuter, grädda dem sedan på 225 grader i 40-50 minuter.
Vill du ha hård skorpa på brödet pensla med vatten, vill du ha lagom skorpa kör utan och vill du ha det gyllen brunt och mittemellan så pensla på ett ägg.

Denna degen ska in i kylen tills imorgon. Då ska jag grädda två finna runda bullar.Tänk på att degen sväller lika mycket i kylen som i rumsteperatur. Sväller över kanten. Jag täcker med folie.

Populära inlägg